UWV Professionaliseringsdag

 

Op 27 september 2011 was de wel zeer geslaagde landelijke professionaliseringsdag van UWV in het Mediaplaza van de Jaarbeurs in Utrecht.

Deze dag werd speciaal georganiseerd voor elke UWV-er die raakvlakken heeft met 50-plus werkzoekenden. Thema van de dag: “Meer met minder voor de 50-plusser”. Vrij vertaald: UWV moet fors bezuinigen en met minder personeel en geld toch meer resultaten gaan boeken.

Annelies Lichtenberg, directeur uitvoering UWV WERKbedrijf, onderstreepte het belang van inzet van ouderen maar was tevens -in mijn ogen terecht- zeer kritisch over de snelheid waarmee bezuinigingen en digitalisering van de serviceverlening dienen te worden gerealiseerd.

Na de bijdrage van columnist/schrijver Max Pam gaf Seth Gaaikema act de présence: genieten!  Met recht van spreken mag hij als 72-jarige stellen: Het mooiste komt nog (uit zijn  jubileumshow als 50 jaar artiest). Daarna werd ikzelf  als schrijver van mijn boek over werkloosheid en depressiviteit geïnterviewd over mijn eigen ervaringen met hulpverleners, re-integratiebureaus en UWV.

De rest van de dag was rijkelijk gevuld met allerlei zeer gevarieerde, boeiende workshops en een presentatie van Jeroen Busscher, managementdenker. Ter afsluiting een lekker hapje en drankje.

Complimenten voor de organisatie, die garant stond voor een heel afwisselend en leerzaam programma!

Onder “Foto’s” en  “Media” vind je een mooie filmimpressie en foto’s van die dag!


Uncategorized