Verplichte kost!


Ik ben werkzaam in de gezondheidszorg en heb het boek van Rob van Spanje inmiddels al twee keer gelezen. Mooi geschreven! Ondanks dat het over op zich nogal pittige thema”s gaat, heel gemakkelijk leesbaar. De auteur is -als ervaringsdeskundige- zeer openhartig, vooral ook over zichzelf. Je moet maar durven! Hij betrekt er ook de gezinssituatie bij. Zoals hij zelf zegt: werkloos en depressief ben je immers nooit alleen. Niet iedereen zal hiervoor kiezen maar het is wel de confrontatie waar menig (ex, a.s.) werkloze, inclusief de directe omgeving, mee te maken (gehad) heeft of zal krijgen. Daar ligt ook de kracht van dit verhaal. Het verhaal is nog niet af; dat weet de auteur zelf ook. Wordt dat het thema van het tweede boek waar hij kennelijk al (voorbereidend) werk voor doet? Zijn stappen om concreet -maar dan wel met perspectief- invulling te geven aan de kaders van zijn nieuwe toekomst, die hij in dit boek al beschrijft? Gelet op dit boek zou ik mij daar zeer op verheugen! Alles bij elkaar: wat herkenbaar! Dat geldt zeker ook voor de handelwijze van UWV en enkele re-integratiebedrijven: vaak ronduit schofferend!

Verplichte kost voor UWV-ers, re-integratiebedrijven en beroepshulpverleners; vooral om hun klanten beter te begrijpen in de fase dat die worstelen met zichzelf. De stap naar een nieuwe toekomst komt pas daarna! Zonder inlevingsvermogen in die cliƫnt is iedere vervolgactie immers gebakken lucht, zinloos en vooral ook weggegooid geld!!!

Rob, ik heb al eerder een korte review geschreven.Toch nog even: proficiat met jouw debuut als schrijver. Ik denk dat veel mensen herkenning zullen vinden in jouw verhaal. Wat mij betreft: 5 sterren!

beoordeling: 5 van de 5 sterren

(Paul van Aken, gezondheidszorg) 16 mei 2011


Uncategorized